چگونه هویت برند بسازیم
در مقاله هویت برند به صورت مفصل در مورد چیستی و ماهیت هویت برند ( Brand Identity ) صحبت کردیم و حالا نوبت به این موضوع رسیده است که به این سوال بپردازیم که چگونه میتوانیم برای برندمان هویت طراحی کنیم و در این راه از چه مدلهایی برای طراحی هویت برند باید استفاده نماییم؟؟؟
قبل از اینکه انواع مدل های هویت برند را شرح دهم، باید این نکته را بیان نمایم که هیچکس در دنیای برندسازی نمیتواند بدون استفاده از مدل های هویت برند کار خود را پیش برد. در طی این سالها که افتخار همکاری با سازمانهای مختلف را داشتهام، همیشه اولین نکتهای که در پروپوزال همکاری به آن اشاره مینمایم، همین مدلها است. همیشه قبل از همکاری با هر سازمانی مدلی که در آن پروژه استفاده میکنم را شرح داده و به کارفرما نشان میدهم که چرا در این پروژه از این مدل مشخص استفاده نمودهام.
این کار باعث میشود هم مسیر پروژه مشخص باشد و هم در انتها، کارفرما بداند که باید چه خروجیهایی از من تحویل بگیرد و کیفیت استاندارد آنها باید چگونه باشد. تعداد مدل های طراحی هویت برند بسیار هستند پس من سعی میکنم مهمترین و پرکاربردترین آنها را در این مطلب شرح دهم.
مدل آکر برای طراحی هویت برند
دیوید آکر ( David aaker ) که از او به عنوان پدر علم برندسازی نام میبرند جزء اولین افرادی است که برای طراحی هویت برند، مدلی را ارائه داده است.
مدل کاپفرر برای طراحی هویت برند
یکی از معروفترین مدلهای طراحی هویت برند، مدل ژان کاپفرر میباشد. کاپفرر جزء اولین اشخاصی بود که روی مفهوم هویت برند مطالعه نمود، شاید به همین دلیل است که مدل او بسیار معروف است این مدل از شش قسمت تقسیم شده و مانند یک منشور شش وجهی میباشد به همین دلیل به آن منشور هویت برند و یا Brand Identity Prism میگویند. کاپفرر نگاه سازمانی به برند دارد به همین دلیل برند را از منظر درونی و بیرونی نگاه میکند. از منظر درونی، کاپفرر سه جزء شخصیت برند، فرهنگ برند و تصویر از خود را در نظر میگیرد و از منظر بیرونی، فیزیک برند، روابط برند و تداعی برند را قرار میدهد.
مدل برمان برای طراحی هویت برند
کریستوفر برمَن جزء اولین افرادی است که برای طراحی هویت برند خود سازمان مدلی ارائه نموده است. این مدل در سال 1996 ارائه شده است، تا قبل از برمن اکثر مدلها متمرکز بر محصول بود ولی برمن برای برندسازی خود سازمان این مدل را طراحی نموده است.